TEST YOUR PREPOSITIONS


TEST YOUR PREPOSITIONS


1-    Software companies have equipped many games ........ a "panic button" so that the player can hit a single key when the boss approaches and cover the screen ......... rows of business-like figures.
A) for/for              B) to/onto       C) by/from                                       
D) with/with                     E) into/through

2-    In 1997, one person was killed and seven were injured when a gunman, armed ....... a semiautomatic weapon, opened fire ........ the 86th-floor observation deck of the Empire State Building in New York.
      A) with/on                        B) out/from    C) in/to                                            
D) about/of                      E) by/in

3-    ....... the latter half of the 20th century, women ....... the world began seeking greater independence and recognition.
      A) With/from                   B) At/along    C) For/within                                    
D) Since/for                     E) During/around

4-    It seemed that they were no longer content ....... their traditional roles ....... housewives and mothers.
      A) of/for               B) from/with C) for/to                                           
D) with/as                        E) by/about

5-    The inspiration ....... this international movement varied ....... culture to culture.
A) about/towards             B) for/with    C) behind/from                                
D) of/out of                      E) along/for

6-    The traditional view ....... the family structure was that the husband was the partner ....... the earning power.
A) for/to               B) of/with       C) about/for                                    
D) along/through            E) by/of

7-    Today, however, work is less likely to depend ....... physical strength, ....... most men working in offices.
      A) of/since                       B) on/with      C) at/from                                       
D) for/along                     E) by/to

8-    Foreign competition has meant that there is less demand for domestic cars, and so our auto workers are now ....... of losing their jobs.
A) under threat    B) for the sake           C) on behalf                                       
D) in charge                     E) in touch

9-    ........ their father's death, the sons divided the land ...... them.
A) At/within                     B) For/among            C) Upon/between                              
D) By/through     E) With/along

10- Earthquake-proof buildings have a very strong framework that is flexible and can bend as the earthquake shakes the building, thus preventing the building from ......... .
A) setting up                    B) laying down           C) taking off                                       
D) leaving out      E) breaking apart

11- The Wilsons finally paid off their mortgage, and they say it is the first time they have been ....... in their adult lives.
A) in favour                      B) out of debt             C) without warning                           
D) on average      E) in demand

12- All tickets for the big concert were sold ....... only an hour after going ....... sale.
A) out/on              B) up/for        C) down/at                                         
D) around/by                   E) in/to

13- In Japan, the use ....... contaminated blood products infected hundreds of people ....... AIDS.
A) of/with                         B) with/to       C) ih'.f»f                                                
D) for/from                      E) by/for

14- Every year thousands of illegal immigrants sneak ....... the United States ....... the Mexican border.



A) around/from   B) along/at     C) about/for                                       
D) into/across      E) through/by

15- Although camels are mentioned in the earliest books of the Bible, in fact, they were not introduced ....... the region ....... about 1100 BC.
A) of/for               B) at/after      C) for/before                                      
D) by/since                       E) into/until

16- The Getty Museum is associated ....... old master paintings acquired ....... record-breaking prices.
A) of/by                B) about/to     C) with/for                                       
D) to/in                 E) by/at

17- I'm afraid we can't afford to buy a dishwasher if the monthly installments exceed $200 — we can pay that amount ......... or we won't have anything to live on.
A) by far                B) all at once C) on occasions                                 
D) at the most      E) by no means

18- In ancient times, teamwork ....... hunters was essential, and they needed to keep their emotions ....... control.
A) through/in                   B) among/under       C) around/by                                    
D) within/for                    E) along/to

19- Ants are the only animals other ........ humans that carry on organised warfare, usually ........ the capture of slaves.
A) as/through                  B) for/by         C) from/during                               
D) to/without                   E) than/for

20- Mario Molina was one of a small group of scientists who discovered the harmful effects ........ certain man-made chemical compounds ....... the Earth's ozone layer.
A) with/to                         B) by/about    C) from/in                                          
D) of/on                E) for/by

21-  With the human population getting bigger and bigger ....... the Earth, we are pumping more and more carbon dioxide ....... the atmosphere.
A) on/Into                        B) for/about   C) by/of
D) in/around                    E) around/with

22- For centuries there was a conflict ....... science and religion, with religion trying to suppress the discoveries ....... science.
A) among/from   B) about/for   C) with/to                                        
D) between/of      E) around/in
23- Today, however, most religions agree ....... the fact that the Earth is round and that it goes ....... the Sun.
A) by/through      B) of/along     C) with/towards                              
D) on/around                   E) for/about
24- One of the greatest benefits of glass is that it lets in light, but.......... provides protection from the weather.
A) under the impression             B) at the same time
C) for the time being                     D) out of the question
E) in the circumstances

25- People ....... the influence of hypnosis can say or do things ....... which they may later; be embarrassed.
A) under/about    B) with/from  C) from/for
D) upon/with                   E) for/through

26- ......... the morning rush hour on March 25, 1995, twelve people were killed and ore than 5,500 injured after the deadly nerve gas sarin was released ......... the Toyko subway system.
A) In/between     B) By/within   C) For/from                                       
D) During/into     E) While/through

27- The police arrested members of the Aum Shinrikyo religious sect and their blind leader, Shoko Asahara, ......... connection ......... the attack.
A) for/by               B) with/of       C) in/with
D) from/to                        E) to/about

28- Gymnastics was one ....... nine sports included ....... the first modern Olympics of 1896.
A) from/by                       B) with/to       C) of/in                                            
D) in/within                     E) to/among

29- In the game of football, the object is to score goals ....... kicking or heading the ball........ the goal.
A) by/into                         B) with/through         C) for/of                                             
D) for/with                       E) on/towards

30- Only the goalkeeper may touch the ball....... his hands, and the game is divided ....... two halves of 45 minutes each.
A) for/of               B) with/into    C) on/for                                            
D) by/with                        E) in/to

31- I completely forgot....... the homework our teacher assigned us ....... tomorrow.
A) at/from                        B) from/in      C) for/by                                          
D) with/over                    E) about/for

32- I was offended because yesterday you walked right ....... me ....... saying "hello".
A) through/over B) beside/by   C) past/without                                
D) around/for                  E) about/from

33- My uncle converted to Islam ....... the age of forty and remained devoted to his  religion ....... the end of his life.
A) by/with                        B) at/until      C) towards/in                                   
D) since/for                      E) throughout/at

34- ....... the day ....... the election, opinion polls showed the two parties running neck and neck.
A) In/after                        B) Since/with             C) For/from                                     
D) Until/about     E) On/before

35- Even ....... times of war, there are internationally recognised limits ....... violence.
A) through/at                   B) by/on                     C) at/with                                        
D) in/to                 E) for/by
36- People who go ....... these limits are tried ....... "war criminals" when caught.
A) beyond/as                   B) with/by      C) for/to                                           
D) along/for                     E) off/with

37- Having never done anything very interesting or exciting in his life, Richard got married and settled ....... in his home town ....... his high-school sweetheart.
A) down/with                   B) up/to                      C) into/for                                        
D) along/by                      E) about/from

38- Everyone regarded him ....... a pillar ....... society, an ideal husband and father.
A) for/to               B) with/for     C) by/in                                              
D) about/at                      E) as/of

39- Then one day, he left his wife and family ....... a new life, and they never heard ....... him again.
A) to/of                 B) for/from    C) into/by
D) at/out of                      E) with/about

40- No one ever discovered what became ....... him, but there were rumours that he eventually settled in southern California ....... a group of poets and artists.
A) to/with                         B) for/around            C) of/among                                        
D) to/within                     E) at/along

41- ....... World War II, the United States fought ....... Japan, but since that time they have been close allies.
A) Upon/for                      B) With/along            C) During/against                            
D) In/about                      E) On/through

42- We knew that the only way to reach safety was to get....... the bridge and ....... friendly territory.
A) around/about B) across/from          C) above/for                                       
D) out/off                         E) over/into

43- Countries which depend ....... an annual monsoon for their crops are ....... the mercy of nature's whims.
A) for/with                       B) by/to                      C) upon/at                                         
D) with/in                         E) in/to

44- Charles Dickens' novels mostly dealt....... the problems encountered by ordinary people ....... his own day.
A) with/in                         B) for/until     C) of/by                                              
D) to/during                     E) about/on

45- Black Beauty, written by Anna Sewell ........ a protest in 1877, when there was much cruelty ........ horses, is a sentimental story still enjoyed by young readers.
A) under/in                      B) as/to                      C) around/for                                    
D) over/with                    E) of/against

46- Even if you can't....... anyone else, you should always be able to trust your mother.
A) pick up                         B) put out       C) hand in                                              
D) drop off                        E) count on

47- Sales of the new book have really ........ and soon it should be on the best-seller list.
A) flooded in                    B) settled in   C) tried on                                          
D) worked out      E) taken off

48- Refrigeration is used most often to keep foods or medicines ....... spoiling, since bacterial growth is slowed ....... lower temperatures.
A) out of/on                     B) with/below            C) for/around                                    
D) from/at                        E) about/above

49- The guide ....... the sights to us as we drove through town.
A) left for              B) came across          C) pointed out                                   
D) stood up                      E) looked after

50- Everyone was shocked when Julie's ex-boyfriend ....... at her wedding.
A) turned up                    B) carried out             C) broke into                                      
D) got down                     E) called off

51- The students were all surprised when the teacher asked for their homework because they were ....... that she hadn't assigned anything the day before.
A) in the habit      B) under the impression  C) for a change                                  
D) by no means   E) out of the question

52- A team of embryologists in Scotland stirred controversy ....... the world when they introduced an eight-month-old sheep named Dolly, who had been cloned ....... the genetic material of an adult sheep.
A) into/for                        B) about/with             C) around/from                                
D) within/without            E) over/through

53- Susan has to learn to keep ........ her budget if she wants to stay ........ debt.
A) in/with                         B) around/in to          C) into/away                                      
D) within/out of   E) with/from

54- Of all the electrical products on the market today, ....... the best are the ones which come from Japan.
A) for once                       B) by far                      C) at random                                    
D) all at once                    E) at least

55- Families often quarrel ....... how much influence grandparents should have ....... raising their grandchildren.
A) through/in                   B) by/about    C) with/for                                         
D) to/with                         E) about/over

56- Andrew Wyeth's picture ........ a Pennsylvania boy riding his new bicycle, titled 'Young America', is painted with a high degree of precision and attention ....... detail.
A) for/on              B) with/for     C) in/with                                           
D) of/to                 E) from/in

57- The Philippines lies ........ about and 20° Northern latitude, entirely ....... the humid tropics.
A) on/towards      B) out of/into             C) in/among                                    
D) between/within          E) at/through

58- Because the islands are all located ....... the equator, warm temperatures prevail ....... the year.
A) near/throughout         B) over/in       C) under/about                               
D) around/towards         E) with/across

59- Some people believe that students should be protected ....... harmful ideas until they are old enough to tell right ....... wrong.
A) about/to                       B) for/through           C) of/about                                        
D) from/from                   E) by/between
60- A Labrador retriever is a muscular breed of sporting dog known ....... its dependability ........ a guide dog for the blind.
A) with/upon                    B) for/as                     C) about/on                                       
D) from/to                        E) as/about




TEST
YOUR
PREPOSITIONS


1. D

2. A

3. E

4.D

5.C
6. B

7. B

8. A

9. C

10. E

11. B

12. A

13. A

14.D

15.E

16. C

17. D

18. B

19. E

20. D

21. A

22. D

23. D

24.B

25.A

26. D

27. C

28. C

29. A

30. B

31. E

32. C

33. B

34.E

35.D

36. A

37. A

38. E

39. B

40. C

41. C

42. E

43. C

44.A

45.B

46. E

47. E

48. D

49. C

50. A

51. B

52. C

53. D

54.B

55.E
56. D

57. D

58. A

59. D

60. B




No comments: